* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоПроектиПроекти 2006 г.Семинари за политическото участие на жените на ЛПИ

Семинари за политическото участие на жените на ЛПИ

    

През 2006 г. Центърът за изследвания и политики за жените, бе поканен да участва със свои лектори в поредица семинари в рамките на проект "Насърчаване участието на жените в политическия живот на България", който се реализира от Либералния политологичен институт, София, с любезната подкрепа на Уестминстърската фондация за демокрация, Великобритания. Г-жа Татяна Кметова, изпълнителен директор на ЦИПЖ, представи „Политиката на ЕС по равнопоставеността на половете. Изискванията на ООН и други международни институции, към които България е поела ангажименти за гарантиране равнопоставеността на половете". В дискусиите, които се проведоха в Пловдив, Стара Загора, Шумен и Варна, взеха участие народни представители, представители на изпълнителната  власт и общините, женски и местни неправителствени организации.

Целта на форумите е да допринесат за по-активното участие на жените в обществено-политическия живот на страната. Наред с националната специфика на участието на жените в обществено-политическите процеси и бариерите, които срещат жените, бяха дискутирани действащите към момента законодателство и правителствени политики по отношение половата равнопоставеност в България в контекста на присъединяването на България в ЕС, както и какви би трябвало да бъдат последващите стъпки в посока задълбочаване на процесите на овластяване на жените.

Повече информация за събитията и проекта можете да намерите на Интернет страницата на Либерален политологичен институт: http://www.lpi-bg.org/

 

 


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF
Проекти 2006 г.
Проект "Младите жени градят мостове за европейско партньорство"
Дискусия "Необходимо ли е правно регламентиране на проституцията в България?"
Кръгла маса "Превенция на детската агресивност и отговорностите на родителите и държавните институции"
Семинари за политическото участие на жените на ЛПИ
ТВ предавания по телевизия "Европа"

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА