* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

Кампанията "Бялата панделка"

(Снимка от австралийската кампания "Бялата панделка"  )

Кои са те? 

"Бялата панделка" е най-голямото движение на мъжете и момчетата, работещи за прекратяване на насилието срещу жените и момичета, насърчаване на равнопоставеността на половете и новата визия за мъжествеността, която изключва насилие. Чрез ежегодната кампания "Бялата панделка" се стреми да променя обществените нагласи и съответно поведението, което води до насилие на мъжете над жени.

Според Европейския институт за равнопоставеност на половете (EIGE)  насилието над жени е тъжна и срамна реалност, която съществува във всички общества в Европейския съюз и по света. Въпреки, че то се корени главно в неравенствата по пол, съществуването му е възможно, защото обществата и хората прекалено често позволяват насилието над жени да се случва незабелязано.

Това трябва да се промени! 

Проучванията, проведени от EIGE, показват, че все още много работа трябва да се свърши на институционално ниво, но също и на индивидуално ниво. Мъжете в EIGE се присъединяват към кампанията "Бялата панделка" и призовават всички останали мъже също да го направят. Повече за кампанията вижте тук.



 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА