* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокусАрхив - "На фокус"На фокус - 2005 г.

Жените в политиката и взимането на решения

Постоянното представителство на ООН в България съвместно с Центъра за изследвания и политики за жените организират на 28 ноември 2005 г.  кръгла маса на тема: 

“Участието на жените в политиката и взимането на решения”, посветена на 10-годишнината от приемането на Пекинската декларация и платформа за действие за равнопоставеност на половете (1995 г.) и 5-годишнината от приемането на Целите на хилядолетието за развитие (2000 г.).

 

В кръглата маса са поканени за участие представители на ръководствата на парламентарно представените политически партии и коалиции, депутати, представители на изпълнителната власт, представители на неправителствени организации, политолози, социолози, експерти в областта на равнопоставеността на половете.

 

Ще бъдат обсъдени парламентарните избори от юни 2005 г. с оглед представителството на жените в кандидатските листи, на избираеми позиции и постигнатите резултати; участието на жените в органите на местото самоуправление и местата власт; декларираната равнопоставеност между половете в законодателството и партийните програми и нейната фактическа реализация; различията между равенството по пол и равното третиране на половете; различието между антидискриминационни и насърчителни мерки по равнопоставеността; начините за постигане на пълноценност и компетентност на политическия дебат и ефективното управление чрез равнопоставено участие на жените и мъжете, а не чрез количествено измеримо представителство; възможностите за сътрудничество между политическите партии и неправителствения сектор в тази насока и др.


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF
Архив - "На фокус"
На фокус - 2010 г.
На фокус - 2009 г.
На фокус - 2008 г.
На фокус - 2007 г.
На фокус - 2006 г.
На фокус - 2005 г.
На фокус - 2004 г.
Още по темата:
Кръгла маса: Участието на жените в политиката и вземането на решения
Кръгла маса "Участието на жените в политиката и вземането на решения"

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА