* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

16 ДНИ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ
(ЦИПЖ)

На 25 ноември започна ежегодната Международна кампания срещу насилието над жени, която ще продължи до 10 декември 2014 година.

От 1991 година насам към кампанията са се присъединили стотици женски организации, известни личности, групи на мъже срещу насилието, местни общности, за да изразят своята подкрепа по различни начини така, че да привлекат вниманието на милиони хора по света към проблема.

Всяка година темите, които международните правозащитни организации, правителствата и неправителственият сектор по света избират, за да се включат в 16-те дни на активизъм, показват различното лице на насилието над жени - домашното насилие, сексуалното насилие, ранните бракове, насилието над момичета. Има теми, които все още, обаче остават табу.  

Тази година Фондация "Център за изследвания и политики за жените" ще обърне поглед към тема, която до сега не е дискутирана достатъчно, нито в Европа, нито у нас - ролята на работодателите в бизнеса за превенция, подкрепа и подпомагане на пострадалите от насилие, основано на пола сред техните служители.

Като партньор в двугодишния международния проект JUST/2013/DAP/AG/5559 "Привличане на компаниите в борбата с насилието, основано на пола", финансиран от програма ДАФНЕ III на ЕК, който започна през ноември 2014 година, Център за изследвания и политики за жените ще се фокусира върху проучване на мнението и практиките по отношение на това как работното място може да е среда, която спомага за превенцията, подкрепата и подпомагане на жените, пострадали от насилие. Проучването ще бъде проведено сред компании и работодатели в 5 европейски страни - Белгия, България, Гърция, Франция и Испания, а резултатите ще бъдат основа за изготвяне на Европейски наръчник за компаниите през 2016 година.

 


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА