* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокусАрхив - "На фокус"На фокус - 2006 г.

Световна кампания „Кой прави новините?”

От 16 февруари до 8 март 2006 г. Световна асоциация за християнско общуване (World Association for Christian Communication WACC) организира триседмична Световна кампания по въпросите на пола и медиите „Кой прави новините?”.

 

Подкрепена от Международния фонд за жените (ЮНИФЕМ) и Фонда на ООН за децата (УНИЦЕФ), Кампанията „Кой прави новините?” цели насърчаването на равнопоставеността на половете в медиите като отправя предизвикателство към новинарските медии да предприемат решителни и незабавни мерки, с които да гарантират, че жените и мъжете в тях са представени справедливо и балансирано.

 

Кампанията „Кой прави новините?” започва на 16 февруари 2006 г. Това е точно една година след като стотици организации за равнопоставеност на половете и медийни групи в 76 страни по невероятен начин изразиха своята солидарност и обединиха усилията си в мониторинг на представителството на жените и мъжете в новинарските медии като част от Глобалния проект за мониторинг на медиите (Global Media Monitoring Project GMMP), 2005. За съжаление резултатите от проекта за 2005 г. показват, че маргинализацията на жените в новините все още е реалност.

 

 

 


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF
Съдържание

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА