* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоПрограмиАкадемична конференция

Академични конференции

От 2006 г. Центърът за изследвания и политики за жените поде инициатива за организиране на национални академични конференции, посветени на проблематиката на равнопоставеността на половете, на които да срещат представителите на академичната общност в България, работещи в тази област.

 

Поради характера на работата си – предоставяне на информация на широката общественост по темата равнопоставеност на половете, проучванията и изследванията, които провежда, финансира и публикува в поредицата  „Агенция за мониторинг на равнопоставеността на половете”, ЦИПЖ отдавна успешно работи както с отделни представители на академичната общност, така и с академични структури, институции и организации, изкушени от темата.

 

Намерението е с чрез подобни форуми да се отворят нови възможности за сътрудничество и диалог между учените и гражданското общество по редица сериозни и малко третирани от българската хуманитарна и обществена мисъл проблеми, свързани с равнопоставеността на половете във всички области на живота. ЦИПЖ се надява конференциите да се превърнат в ежегодни събития, чрез които да се изгради една познаваща се помежду си и разпознаваема от обществото експертна общност.


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF
Академична конференция
Пол и преход - 2006

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА