* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокусАрхив - "На фокус"На фокус - 2005 г.

Стартира поредица обучения по общоприложимата политика за равнопоставеноста на половете
16-03-2005  

Център за изследвания и политики за жените стартира поредица обучения в рамките на проект “Общоприложимата политика за равнопоставеност на половете в обществените политики и програми”.

Главната цел на този проект на Център за изследвания и политики за жените е да се повиши приносът на гражданското общество при елиминирането на неравенството по пол в България чрез включване на общоприложимата политика за равнопоставеност на половете в обществените политики и програми. Конкретните цели на проекта са свързани с развиването на капацитета на местните власти, професионалните съюзи, регионалните агенции за икономическо развитие и неправителствените организации по отношение на общоприложимата политика и нейното приложение.

С оглед на тези цели, за основни партньори от българска страна са поканени Комисията за жените в местните власти на Националното сдружение на общините в Република България, Съюзът на жените на Конфедерация на труда “Подкрепа”, Българската асоциация на регионалните агенции за развитие и местни неправителствени организации. ЦИПЖ обменя опит и с румънския си партньор – Център за партньорство за равенство, Букурещ.

 

Първото обучение ще се проведе в Правец от 18 до 19 март 2005. Обучението е структурирано в два модула – теоретичен, в който се представят основните термини и се въвежда концепцията за общоприложимата политика за пола, и практически, в който посредством конкретни методи и практически приложения се цели участниците да повишат нивото си на познаване на джендърните проблеми. Следват обучения във Велико Търново, Стара Загора и Варна. 

 

За повече информация моля да се обръщате към Център за изследвания и политики за жените (ЦИПЖ) – ул.Триадица 6, етаж 1, офис 101, София 1000, България, тел./факс: (+359 2) 980 6265, e-mail: cwsp@cwsp.bg33, лица за връзка: Татяна Кметова, Ръководител на проекта, Лилия Сазонова, връзки с обществеността.

 

Пълните текстове на на прессъобщенията можете да намерите тук.

 

Още по темата общоприложима политика за равнопоставеност на половете.

 

Проектът е финансиран от Канадската агенция за международно развитие по Програма за подкрепа на държавното управление в България и Румъния.

 


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF
Архив - "На фокус"
На фокус - 2010 г.
На фокус - 2009 г.
На фокус - 2008 г.
На фокус - 2007 г.
На фокус - 2006 г.
На фокус - 2005 г.
На фокус - 2004 г.

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА