* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

Кръгла маса „Трафик на хора: време за действие”
(ЦИПЖ)
Кръгла маса „Трафик на хора: време за действие”

Източник (ЦИПЖ)

На 17 октомври в Народното събрание се проведе кръгла маса на тема „Трафик на хора: време за действие", организирана от Фондация „Център Надя" под патронажа на госпожа Надежда Михайлова, заместник-председател на 40 -то Народно събрание.

Събитието бе посветено на 18 октомври, ден на борбата с организираната престъпност и трафика на хора в Европа. Патронажът на госпожа Михайлова е резултат от кампанията й за повишаване на чувствителността на обществото към темата от една страна и осъзнатата необходимост от обсъждане на конкретни законодателни мерки за превенция на трафика на хора, който по думите й представлява „проблем на държавността".

Участие в кръглата маса взеха посланиците на Италия, Гърция и Нидерландия у нас, както и служители от посолството на САЩ и на Чешката Република в България, представителят на УНИЦЕФ за България г-н Октавиан Бивол, депутати от националния и Европейския парламент, министърът на труда и социалната политика, представители на Националната комисия за борба с трафика на хора и на Главна дирекция „Гранична полиция", както и представители на неправителствения сектор, ангажирани с проблематиката.


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА