* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

Мониторингов доклад прави оценка на състоянието по отношение насилието над жени в България

В рамките на 16-дневната кампанията срещу насилието над жени Центърът за изследвания и политики за жените представя публикацията на английски език на доклада „Насилието над жени: интересува ли се правителството на България?". Мониторинговият доклад е изготвен в рамките на проекта "Спрете насилието над жени" на Мрежовата женска програмата на Институт "Отворено общество". 25 национални наблюдатели от страните-участнички предоставиха информация в отговор на еднакъв за всичките страни въпросник за състоянието на проблема „насилие над жени" в тези страни. Специален фокус на изследването е политиката и мерките, предприети от съответните държави в отговора този проблем. Методологията на изследването се основана на Препоръката (2002)5 на Комитета на министрите на Съвета на Европа за защита на жените от насилие.

В резултат на проекта от декември 2005 г. до октомври 2006 г. бяха изготвени мониторингови доклади, които съдържат както фактическа информация, така и препоръки към правителствата и могат да служат за ефективни инструменти за защита, както на национално, така и на международно ниво. Докладът за България е изготвен от българския партньор, осъществил мониторинга - Център за изследвания и политики за жените. 

Предоставяме на вашето внимание пълният текст на доклада за България на английски език, както и фактическата справка, изготвена въз основа на доклада, която е достъпна на български и английски език.


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА