* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

25 ноември – 10 декември: 16 дни на активизъм срещу насилието над жени

На 25 ноември 2007 г. за 17 пореден път в нашата страна стартира 16-дневната кампания срещу насилието над жени в партньорство между неправителствени организации и държавни институции. Тази година темата на Кампанията е: „Да изискваме прилагането на законодателството, да преодоляваме препятствията: Да спрем насилието над жени".

Международната инициатива е подета от Института за глобално лидерство на жените и спонсорирана от Центъра за глобално лидерство на жените през 1991 година. Участниците са избрали датите: 25 ноември - Международен ден срещу насилието над жени, и 10 декември - Международен ден на човешките права, за да покажат символично връзката между насилието над жени и човешките права и по този начин да заявят, че подобно насилие се явява нарушаване на човешките права и международните стандарти. Над 2000 организации в 154 страни са участвали с разнообразни събития в Кампанията от 1991 г. насам. Повече за Кампанията.

Повече за темата и фокуса на Кампания 2007 можете да намерите на интернет страницата на Центъра за глобално лидерство на жените.


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА