* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

Кръгла маса за проблемите на равнопоставеността на половете в образованието

На 12 май 2007 в Столична община се проведе дискусионна кръгла маса за представители на образователната общност, организирана в рамките на инициативата „Равнопоставени в училище – равнопоставени в живота” на ЦИПЖ, насочена към по-широкото популяризиране и включване на проблематиката за равнопоставеност на половете в образователния процес. 

На кръглата маса присъстваха над 40 учители, директори и специалисти, ангажирани с проблемите на образованието от цялата страна. Бе представена информация за политиката на ЕС в областта на равнопоставеността на половете в образованието, успешни практики от света, както и състоянието на българската образователна система по отношение отчитането на принципа на равнопоставеността.

Инициативата обединява проекти, финансирани от Европейската младежка фондация към Съвета на Европа в рамките на Европейската младежка кампания за разнообразие, човешки права и активно участие „Всички различни, всички равни”, дирекция „Култура и образование” на Столична община и собствени средства на ЦИПЖ. 

Повече за проекта и кръглата маса


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА