* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

Участниците в Деветата национална годишна среща излязоха с Призив към законодателната и изпълнителната власт

На 9 март 2007 г. в София се проведе деветата поред Национална годишна среща на НПО, ангажирани с проблемите на жените и равнопоставеността на половете, организирана от Център за изследвания и политики на жените и посветена на Европейската година на равните възможности за всички и 60-годишнината на конституционното гарантиране на пълни и равни избирателни права на жените в България. 

В срещата участваха над 80 представители на национално представени мрежи, неправителствени организации и неформални сдружения от София, Бургас, Велико Търново, Горна Оряховица, Казанлък, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Самоков, Силистра; на академични институти, университети и други образователни институции; синдикати; на местната и централната изпълнителна власт; Народното събрание. 

Първата – дискусионна част на срещата на тема „Отговаря ли законодателният процес на дневния ред на българските жени?” – даде възможност на участниците да се включат в оживен дебат по проекта за Закон за равните възможности на жените и мъжете и по намерението на изпълнителната власт за изработване на проект за Закон за проституцията в България.

  

Във втората работна част на срещата участниците изготвиха, обсъдиха и приеха ПРИЗИВ към Народното събрание и органите на изпълнителната власт.

  

Повече за срещата


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА