* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

8 март - Международен ден на жената
07-03-2015   (ЦИПЖ)

Международният ден на жената се отбелязва на 8 март като ден за международно признание на икономическите, политическите и обществени постижения на жените в света. На този ден се отдава признание на жените за техните постижения, независимо от тяхната националност, етническа принадлежност, културни, икономически или политически различия.

Това е повод да си спомним за борбите и постиженията от миналото, но което е много по-важно, да погледнем напред към техния все още неизползван потенциал и възможностите пред бъдещите поколения жени.

През 2015 година се навършват 20 години от провеждането на Четвъртата световна конференция на жените и приемането на Пекинската Декларация и Платформа за действие.  По повод на тази годишнина от 9 до 20 март 2015 година на 59-тата сесия на Комитета за положението на жените към ООН, ще бъде направен преглед на изпълнението на Платформата и ще бъдат очертани предизвикателствата, които все още стоят пред равнопоставеността на половете в света.  Повече за 59та сесия на Комитета за положението на жените.


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА