* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

Международен ден на детето момиче
(ООН)
  
 
През 2011 г. с Резолюция на ООН 11 октомври е обявен за Международен ден на детето момиче - ден , в който се отбелязва насърчаването на правата на момичетата и се отправя предупреждение за предизвикателствата, пред които те са изправени.
 
Първото отбелязване на Деня през 2012 г. съсредоточи вниманието на международната общност върху преустановяването на браковете на деца.
 
През 2013 г. основната тема на международната кампания по повод Деня бе посветена на темата за промени, които да допринесат за образованието на момичетата.
 
Темата на Международния ден на детето момиче тази година е "Овластяване на момичетата: Спиране на цикъла на насилие"   - признаване на важността за инвестиране в и овластяване на момичетата в периода на съзряването им и премахване на различните форми на насилие, които те преживяват. Както се казва в официалното съобщение на ООН: "важно е да се напредва отвъд повишаването на информираността към инвестиране в и подкрепа на тази критична група, която ще формира настоящето и бъдещето". 
 

 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА