* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

От мир в дома за мир по света: Нека предизвикаме милитаризма и поставим край на насилието срещу жените!
(Center for Women"s Global Leadership, Reutgers School of Arts and Scence)
През последните двайсет и две години, глобалната кампания “16 Дни активизъм срещу насилието, основано на пола” е посветена на застъпническа и координационна работа в подкрепа на премахването на насилието срещу жените на местно и международно ниво.
Датите 25 ноември (Международният ден за премахване насилието срещу жените) и 10 декември (Международния ден за правата на човека) са избрани, за да подчертаят връзките между премахването на насилието срещу жените и ценностите на човешките права, както и да се  изтъкне, че насилието срещу жените е международно нарушение на човешките права. Кампанията “16 Дни” се използва като организационна стратегия която призовава за премахването на всички форми на насилие срещу жените от отделни лица и групи в целия свят. Центърът за глобално лидерство на жените e глобалния координатор на кампанията.
 
 
През 2013г., кампанията “16 Дни” цели осведоменост и предприемане на действия по отношение на многобройните пресечни точки между насилието, основано на пола и милитаризма, подчертавайки връзката  между  борбата  за  икономически  и  социални  права  и  премахването  на  насилието, основано   на   пола.   Темата   е   фокусира   върху   милитаризма   като   продукт   и   като   средство   за нормализиране на култура на страх, подкрепена от употреба или закани за насилие, агресия, както и военни намеси в отговор на политически и социални полемики, или като средство за налагане на определени икономически или политически интереси.
 
 Повече за кампанията вижте тук.
 
 

 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА