* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

Присъединете се към Големия поход 2014 по случай 1 юни - Международния ден на детето
(ЦИПЖ)
Все по-често напоследък медиите в различни европейски страни публикуват материали за онлайн тормоз между деца и тийнейджъри, който не рядко води до трагични последици.  Децата имат право да бъдат защитени, за да не бъдат наранявани и да не се злоупотребява с тях физически и психически. Всички ние носим споделена отговорност, за да им гарантираме възможността да играят, да учат, да се развиват и да участват активно и безопасно в живота онлайн и офлайн.

По случай на Международния ден на детето - 1 юни, се обръщаме към всички деца и млади хора и техните родители и ги каним да се присъединят към най-голямата дигитална кампания за защита на децата онлайн - Големият поход 2014 година.

 

За да участвате, моля посетете http://bigmarch.beatbullying.org и се регистрирайте! След това можете да създадете своя аватар, който ще премине през уебсайтовете на различни неправителствени организации и компании с послание срещу онлайн тормоза. По този начин ще се включите заедно с още милиони европейци в дигиталния похода на 11 юни 2014 година. Проверявайте редовно вашия аватар в Парка на Големия поход!

За да сте в течение с новините от Големия поход, следвайте #deletecyberbullying на @dcyberbullying.

Изказваме огромна благодарност на всички деца и млади хора, които вече се регистрираха и подкрепят усилията ни да популяризираме темата. До сега близо 65 000 души от цяла Европа са изразили своята подкрепа към кампанията посредством присъединилите се училища, организации и мрежи.

Кампанията се координира от BeatBullying, една от големите европейски неправителствени организации, които работят за превенция и подкрепа при случаи на онлайн тормоз сред тийнейджъри във Великобритания и са партньор по проекта "Европейска кампания за повишаване на чувствителността по отношение на кибертормоза", с координатор Конфедерацията на семейните организации в Европа, финансиран по Програма ДАФНЕ III на Европейската комисия и изпълняван от девет партньора от седем европейски страни - Великобритания, Белгия, България, Гърция, Испания, Унгария и Финландия.

Координатор на проекта за България е Фондация "Център за изследвания и политики за жените" .

Присъединете се и вие, очакваме ви в Парка на Големия поход!


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА